Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Durhasan Caddesi No 68 Kahramankazan/ANKARA
Vizyon
Milletimizin değerlerinden ve hedeflerinden yola çıkarak, tüm öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere sahip, ahlaklı, bilinçli aynı zamanda bilimin ışığında geleceğe yön veren bireyler olarak yetiştirerek Türkiye’ye öncü ve örnek bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Ülkemizde fen ve matematik alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim insanı yetiştirmeye kaynaklık etmek, ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanda yükseköğretime hazırlamak, bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmelerini sağlamak, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, fen bilimleri alanında yeni buluşlara ilgi uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak, yeni bilgi ve projeler üretebilen, iletişim ve problem çözme becerisi gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, sürekli kendini yenileyen, tarihinden ve inancından aldığı güçle geleceği kurgulayan, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetiştirerek toplumun kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunmayı sağlamaktır.
Okulumuz ilk fen lisesi mezunlarını 2019 yılında vermiştir.
DERS BAŞLAMA: 09.00 SON DERS (8.SAAT): 16.05
DOĞALGAZLI
İngilizce - Almanca
Ulaşım
Belediye Otobüsü (502 Sıhhiye ve 502-2 Eryaman 1-2 ), Özel Otobüs (563 - 19 Mayıs Stadyumu Kalkış Yeri), Dolmuş(Kahramankazan-Ostim dolmuşu), Servis(İl Merkezinden [Eryaman , Batıkent, Sincan, v.b.] okulumuza servisler vardır. Okul yönetiminden bilgi alınız)
Servis Bilgisi
İlçe içinden ve Batıkent-Eryaman-Sincan´dan okulumuza servisler bulunmaktadır. Servis firması ile velilerimizin iletişim kurmaları gerekmektedir.
Yerleşim Yeri
Yıldırım Beyazıt Mah. Durhasan Cad. No 68 Kahramankazan/ANKARA Okulumuzun kız yurdu ilçe merkezindedir. Kız yurdunda kalan öğrencilerimiz öğle aralarında yemek için servislerle yemeğe götürülmektedir. Diğer öğrencilerimiz okul kantininden yararlanmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezine 3.5 KM (Kahramankazan ilçe girişi-Ardıç cam fabrikası yanı), İl merkezine 47 KM.
Yıllık 5 sınıf, toplam 150 öğrenci kontenjanımız bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2017 Yüzdelik dilim: %11, 2018 Yüzdelik dilim: %8.3, 2019 Yüzdelik dilim: %6.25, 2020 Yüzdelik dilim: %6.18, 2021 Yüzdelik dilim: %6.88, 2022 Yüzdelik dilim: %8.37
Bocce, Futbol, Basketbol, Voleybol
Tübitak 4006 Bilim Fuarı, Bilim Olimpiyatları
Tübitak Proje Yarışmaları, TeknoFest proje yarışmaları
Diğer Hususlar
Okul idaresinin çabalarıyla Bilişim Teknolojileri sınıfının dışında, Robotik-Kodlama sınıfı, Bilimsel okumalar odası, Yabancı dil sınıfı ve beceri atölyesi de kurulmuştur.