TARİHÇEMİZ

17-09-2018

MUSTAFA HAKAN GÜVENÇER FEN LİSESİ TARİHÇESİ
(KAHRAMANKAZAN/ANKARA)

Okulumuz eski Kazan Kaymakamlarından Mustafa Hakan Güvençer'in öncülüğünde Kazan Halkının yardımlarıyla 1998 yılında kuruldu. İlk binasında bir süre eğitime devam eden okulumuz, şu an Kazan Ortaokulu olarak kullanılan yere geçici olarak taşındı. 2008 yılında şimdiki okul binası tamamlandı ve buraya taşındı. İlçe merkezine 3,6km uzaklıkta, şehir gürültüsünden uzak 11.000m2´lik, basketbol, voleybol, bocce ve minyatür futbol sahalarının yer aldığı geniş bir yerleşke içinde hizmet veren okulumuzda 20 derslik, resim atölyesi, bilgisayar laboratuvarı, fizik, kimya biyoloji laboratuvarları, çok amaçlı salon, kütüphane, rehberlik odası, öğretmenler odası ve idari bölümler mevcuttur. Okulumuzun idari kadrosu bir müdür ve üç müdür yardımcısından oluşmaktadır. Okul müdürümüz Fatih Erdoğan,  müdür başyardımcımız Zeliha Ertürk, müdür yardımcılarımız Nafiz Akyol ve Pınar Karataş'tır. Kadrolu öğretmen sayımız 37 dir ve öğretmen açığımız bulunmamaktadır. Ayrıca bir memure ve üç hizmetli ile birlikte idari ve teknik hizmetler yürütülmektedir. Mustafa Hakan Güvençer Anadolu Lisesi 21/05/2015 tarihli Bakanlık onayı ile Fen Lisesi statüsü kazanmış, ilk Fen Lisesi öğrencilerini de 2015-2016 eğitim yılından itibaren almaya başlamıştır. Okulumuz 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılından itibaren proje okulu olarak belirlenmiş olup öğrencilerimiz merkezi sınav puanına göre okulumuza yerleşmektedir.

Yayın: 31.01.2019 - Güncelleme: 23.05.2022 20:50 - Görüntülenme: 2075