T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KAHRAMANKAZAN - Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi

Neml Suresi 4. Ayet ve Hikaye

.

Neml Suresi 4. Ayet ve Hikaye

      Ahirete inanmayanların yapıp ettiklerini şüphesiz kendilerine güzel göstermiş olduk; bu yüzden şuursuzca eğlenip dururlar.

      Bir pazartesi günü Ahmet yine her zamanki gibi erkenden kalkmış, okula gitmek için hazırlanmıştı. Okula yürürken telefonuna bir mesaj geldi. Telefonunu alıp mesajı okudu.

      Mesaj arkadaşı Mehmet’tendi, mesajda bugün okula gitmeyeceği, zaten bir kere yaşayacaklarından dolayı eğlenmenin öğrenmekten daha önemli olduğu, isterse Ahmet’in de ona katılabileceği yazıyordu. Mehmet ahirete inanmıyordu. Her şeyin bu dünyadaki eğlencelerden ibaret olduğunu sanıyor, namaz kılmak yerine oyun oynuyor, oruç tutmak yerine oruç tutan insanlarla dalga geçiyor ve onların önünde yiyip içiyor, günlük hayatında bir kere bile Allah’ı anmıyor, iki kelimesinden biri küfür oluyordu. İnsanlar onu uyarsa bile o umursamıyor, onların zamanını boşa harcadığını düşünüyor ve yaptığı şeyleri doğru buluyordu.

      Öte yandan Ahmet, Mehmet’in yaptıklarını doğru bulmuyor, onu kınıyordu. Mesajı okuduğu an teklifini reddettiğini Mehmet’e bildirdi. Mehmet ise onun bir koyun gibi olduğunu, kalabalık her ne yaparsa onu yaptığını ve bir korkak olduğunu yazdı. Fakat yaptıklarının sorumluluklarını yerine getirmek olduğunu bilen Ahmet aldırmadı ve okula gitmeye devam etti.

      Yıllar sonra Ahmet, Mehmet’in akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Okulu erkenden bırakan Mehmet; sigara içmeye, aşırı bir şekilde alkol almaya ve kumar oynamaya başlamıştı. Mehmet, beş parasız kaldığından dolayı kemoterapi tedavisi için gerekli parayı bulamamış, diğer bütün tanıdıkları borcunu ödemediği için ona para vermeyi reddetmiş ve bu yüzden çareyi Ahmet’ten borç istemekte bulmuştu. Daha yeni bir ev ve bir araba almış olan Ahmet parasının olmadığını söylemiş ve az miktarda bir parayı yine de ona vermişti. Kemoterapi parasını ödeyemeyen Mehmet, Ahmet’in vermiş olduğu o parayı da içki ve kumara yatırıp kaybetmiş, tek pişmanlığı yanlış rengi seçmek olarak ölmüş.

 

S. K. HANLI

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.03.2024 - Güncelleme: 10.03.2024 15:33 - Görüntülenme: 56
  Beğen | 0  kişi beğendi