ANKARA / KAHRAMANKAZAN - Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi

.

14-03-2024

2024 E-Twinning Projemiz: Doğa ve Felsefe

Nisan 2024’te başlayıp 2 ay devam edecek projemizin temel amacı insanlara kendilerinin de doğanın bir parçası olduklarının farkına varmalarını sağlamaktır. Böylece projeye katılacak öğrenciler doğa ve çevre sorunları hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaklardır. Bu projenin bir diğer amacı da Karl Jaspers'in yolda olmak ya da patikada olmak felsefesinden yola çıkarak doğada uzun yürüyüşler yapmayı tesis etmektir. “Felsefe yolda olmaktır.” Bu sayede öğrenciler ve proje katılımcıları çevre sorunları karşısında felsefenin bir dalı olan etiğin rehberliğinden faydalanacaktır. Son olarak tüketim kültürünün yarattığı çevre sorunları üzerine felsefi temelli eleştirel araştırmalar yapacağız.

Projenin bir diğer amacı ise doğa ve insanın birlikteliği, refah duygusuna katkıda bulunmak, uyku kalitesini arttırmak, stresi azaltmak, enerjiyi arttırmak vb. katkılarının tanınmasını sağlamaktır.

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 11:03 - Görüntülenme: 68

Etiketler :